Tekniset Harjat

lakaisukoneisiin ja teollisuudelle

Tervetuloa teknisten harjojen maailmaan

Vuonna 1945 perustettu Sajas Group on suomalainen harjakonserni. Nykyään on tuskin löydettävissä teollisuudenalaa, jossa ei jo jossain tehtävässä käytetä valmistamaamme teknistä harjaa. Käyttötarkoituksia löytyy mm. teollisuuden ongelmanratkaisusta, kalanviljelystä, maankäsittelystä, maataloudesta, turpeennostosta, vedenpuhdistuksesta ja öljyntorjunnasta sekä tietysti katujen, pihojen, rautateiden ja lentokenttien kiitoratojen puhtaanapidossa. Uusia innovaatioita syntyy jatkuvasti. Tarjoamme teille tietotaitomme ja korkealaatuiset tuotteet 75 vuoden kokemuksella.

SAJA® Tuoteryhmät

Kadunlakaisu ja kiinteistönhoito

SAJA® -harjat on suunniteltu ja valmistettu vastaamaan Suomen ankariin ilmasto-olosuhteisiin. Meiltä löydät vaihtoharjat kaikkiin lakaisukoneisiin ja -laitteisiin. Harjaatpa sitten katuja, teitä, kevyen liikenteen väyliä, pihoja, viheralueita tai luistinratoja, SAJA® -harjoilla saat kaiken irti työstäsi.

Lue lisää

Lentokentät

Korkea laatu on avainasemassa erityisesti lentokentillä, joissa työn tehokkuuden lisäksi erityishuomio on lentoturvallisuudessa. Valmistamme harjat kiitoteiden, rullausteiden ja plattojen kunnossapidossa käytettäviin harjapuhaltimiin ja lakaisukoneisiin. Lisäksi valikoimastamme löytyy ns. lamppuharjat.

Lue lisää

Rautatiet

Valmistamme harjat ratakiskojen ja -vaihteiden talvikunnossapitoon käytettäviin harjalaitteisiin ja -koneisiin mahdollisimman häiriöttömän raideliikenteen turvaamiseksi.

Öljyntorjunta

Suomi on edellekävijämaa öljyntorjunnassa ja SAJA® öljyntorjuntaan käytettävien harjojen valmistajana. Valmistamme harjat mekaaniseen öljyntorjuntaan, käytettäviksi niin pienissä skimmereissä kuin suurissa monitoimialusten harjalaitteissa. Manuaaliseen rantatorjuntaan olemme kehittäneet ainutlaatuisen käsiharjajärjestelmän.

Lue lisää

Maatalous

Valmistamme harjat myös maataloudelle. Valikoimastamme löytyvät muun muassa karjaharjat, mansikkapenkkiharjat, juurikaskoneiden harjat, navettaluudat ja työkoneiden harjat.  

Urheilu

Valmistamme harjat myös jäänhoitokoneisiin sekä tekonurmien ja luonnonnurmikenttien hoitokoneisiin. 

Teollisuus ja erikoiskohteet

Valmistamme ja myymme teknisiä harjoja teollisuuden prosesseihin sekä lukemattomiin muihin käyttötarkoituksiin. Teknisten harjojen malleja löytyy tuhansia ja niitä käytetään kymmenillä eri teollisuuden aloilla.

Lue lisää

Suunnittelu

Jos asiakkaallamme on valmis ratkaisu harjasta, valmistamme sen annettujen mittojen, piirustusten tai saamamme mallin mukaan. Muussa tapauksessa suunnittelemme sen yhdessä asiakkaan kanssa. Suunnitteluprosessiin kuuluvat tarvittaessa tehdaskäynnit sekä yhteistyö suunnittelutoimistojen kanssa.

Oikea harja oikeaan käyttökohteeseen

SAJA® -harjat on tarkoitettu ammattikäyttöön. Harjamme on suunniteltu vastaamaan päivittäisiin haasteisiisi mahdollisimman tehokkaasti. Suunnittelemme ja valmistamme harjoja, jotka ovat teknisesti kehittyneimpiä, kustannustehokkaimpia ja ympäristöystävällisimpiä.